Bamboe is een veel duurzamere keuze als bouwmateriaal dan conventionele hardhout soorten. De groei van bamboegebruik als bouwmateriaal neemt de druk weg van de exploitatie van het tropisch regenwoud. De belangrijkste factoren die bijdragen tot de duurzaamheid van bamboe zijn de karakteristieke snelle groei en de vermindering van de milieu-toxines.


Snel herstel
Bomen van conventionele hout hebben 30-50 jaar nodig om naar hun volledige massa te groeien. In de tussentijd is er minder zuurstof geproduceerd, minder kooldioxide geconsumeerd en meer bodemvervuiling op de plek waar de boom is gekapt - allemaal schadelijke milieueffecten. Als het gaat om duurzaamheid, heeft bamboe alle traditionele houtsoorten verslagen. In elke categorie.......

Bamboe heet 'de snelst groeiende plant op aarde'
Sommige soorten kunnen tot wel 1 meter per 24 uur groeien. Een stengel bamboe kan uitgroeien tot zijn volledige massa in slechts zes maanden! Bamboe kan om de drie jaar geoogst worden, zonder schade toe te brengen aan het systeem van de plant en haar omgeving.

Tijdens de groei blijft het wortelsysteem intact en erosie wordt voorkomen. Continu om de 3-7 jaar oogsten van dit bosrijke gras verbetert de algehele gezondheid van de plant. Bamboe heeft geen pesticiden of herbiciden nodig om te groeien.  

 

Giant Panda Eating Bamboo Resized


Bamboe kan opwarming van de aarde tegengaan
De planten produceren veel zuurstof, en kunnen grote hoeveelheden CO2-absorberen. Aangezien bamboe in uiteenlopende klimaten groeit, kan het worden geplant op strategische gebieden ter beheersing van emissies en vermindering van CO2-gas uit andere bronnen.   

Bamboe kan gebieden herstellen die lijden aan degradatie

Het is in staat om te groeien in verschillende klimaten. Hierdoor kan het gebieden herstellen die over begraasd of slecht behandeld zijn. Als een duurzaam gewas laat het de bovengrond op zijn plaats verder gevoed door de vallende blaadjes zorgt het voor bescherming van landbouwgronden.

Alle Bamdura® bamboeproducten worden geleverd in een ultra lage Formaldehyde emissie: 0,1 mg/L, (Europese normen voor formaldehyde zijn 1 ≤ 1.5 mg/l) het gebruik van water tijdens het productieproces wordt verminderd door het gebruik van stoom. Deze methode vermindert verontreiniging tot een minimum

 

Bamdura® is FSC gecertificeerd

FSC staat voor Forest Stewardshop Council®. Het FSC-keurmerk toont aan dat onze bamboe afkomstig is uit bossen die verantwoord worden beheerd, met de juiste balans tussen sociale en economische belangen en milieuaspecten. Bosbeheer volgens de FSC-standaard beschermt en behoudt bossen voor huidige en toekomstige generaties.